De bewaarcomputer

Gepost op: 31 mei 2018

Een bewaarcomputer bewaart opslag. Nee, ik heb het hier niet over een terabyte aan documenten, video's en andere bestanden. Ik heb het hier over producten die geoogst zijn. In Nederland wordt er van alles geoogst. Denk bijvoorbeeld aan aardappelen, wortels, uien, maar ook bloembollen en bepaalde soorten fruit. In sommige gevallen gaan de geoogste producten direct door naar de klant. In de meeste gevallen worden de producten echter eerst tijdelijk bewaart in een opslag. Iedereen weet van huis uit wel dat voedsel maar voor een bepaalde periode goed blijft. Vaak moet het op een bepaalde manier bewaard worden. Misschien op een droge, donkere plek, of misschien juist in de koelkast. Zo moet een boer ook goed zorgen voor de producten die hij geoogst heeft, en die hij in een opslagruimte bewaart. De temperatuurwisselingen en de ventilatie moeten goed zijn afgestemd, zodat het voedsel goed blijft. Er is echter ook genoeg te doen op het veld. Zo moet er vaak weer opnieuw geplant worden, of de boer is nog steeds druk bezig met het oogsten van andere producten. Wie houdt in de tussentijd de bewaarde producten in de gaten? 

Het systeem dat je producten bewaart

Hiervoor is de bewaarcomputer in het leven geroepen. Dankzij dit systeem hoeven boeren de temperatuur en de ventilatie niet meer handmatig in te stellen. Zorg ervoor dat je bewaarcomputer goed ingesteld is, en deze zorgt voor de rest. De computer kan, mits goed ingesteld, zelfs de instellingen aanpassen wanneer nodig. Zo heb je dus geen omkijken meer naar je opslag. Op deze manier wordt ook veel energie bespaart. De opslagruimte is namelijk niet onnodig te warm, of te koud. Wanneer je wilt overstappen op dit systeem, moet je echter wel een opslagplaats hebben die geschikt is voor de bewaarcomputer. De verwarming, koeling en het ventilatiesysteem, moeten allemaal aangesloten kunnen worden op het systeem van de bewaarcomputer. Het is echter de moeite waard. De opslagruimte wordt namelijk 24/7 in de gaten gehouden door het computersysteem. Er zijn veel verschillende systemen op de markt. Sommige zijn redelijk simpel, andere zijn zeer high-tech. Sommige bewaarsystemen kunnen alle opslagruimten weergeven op een plattegrond of in 3D. Sommige systemen zijn zelfs aan te sluiten op je laptop. Op deze manier kan je alle gegevens opslaan in een archief.  

Een goede investering

Een bewaarcomputer van Tolsma Techniek Emmeloord BV mag dan even een investering zijn, maar de voordelen wegen hier ruimschoots tegenop. Als boer kan je je volledig focussen op je andere werkzaamheden. Dit bespaart je veel tijd en stress. Daarnaast bespaar je op energiekosten. Je maakt je bedrijf dus een stukje groener.

Delen

Recente artikelenArchief